Agile scan

Met een Agile scan onderzoeken wij hoe flexibel de organisatie kan schakelen op veranderingen in de markt, maar ook of de organisatie in staat is een agile methodiek (bijvoorbeeld Scrum) toe te passen in het werk of tijdens projecten. Daarnaast kijken wij naar hoe de medewerkers dit ervaren en hoe hun betrokkenheid is naar de organisatie. Het toepassen van een Agile werkwijze is voor ons geen doel opzich, maar een middel om een bepaal doel voor de organisatie te bereiken.

Hoe passen wij Agile toe voor uw organisatie?

Tijdens onze Agile scan bekijken we in welke mate een organisatie voldoet aan de drie belangrijkste pijlers:

  • Ontwikkeling: Hoe gaat een organisatie om met de meningen en ideeën van medewerkers? Worden medewerkers gestimuleerd om met verbeteringen te komen voor hun werkzaamheden of biedt de organisatie hier geen tijd en ruimte voor? Wij kijken hoe dit binnen uw organisatie leeft en hoe we deze verbetercultuur kunnen implementeren.
  • Transparantie: Is er transparatie over de doelstellingen binnen de organisatie? Weten de medewerkers wie waarvoor verantwoordelijk is en waar de kwaliteiten liggen van hun collega’s? Wij gaan in gesprek met uw medewerkers en kijken hoe Agile uw organisatie is en hoe we dit kunnen verbeteren.
  • Aanpassing: Hoe wendbaar is uw organisatie? Is er ruimte voor ontwikkeling? Dit zijn punten om uw organisatie aan te passen aan het Agile werken. Wij analyseren de werkzaamheden en geven uw organisatie advies om de zelfontwikkeling te stimuleren.

Wat levert de Agile Scan op voor uw organisatie?

Aan de hand van de resultaten uit onze Agile scan kunnen wij zien op welke punten er verbetering mogelijk is. De transitie van een strak geleide of hiërarchische organisatie naar een Agile-omgeving vergt een grote verandering en kan daarom ook niet in één dag gerealiseerd worden. Wij helpen uw organisatie om deze verandering te bewerkstelligen en creëren bij de medewerkers een Agile mindset, zodat uw organisatie ook in de toekomst snel kan inspelen op veranderingen.

Interesse?

Heeft u interesse in een Agile scan voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Whitepaper

Gratis whitepaper Generatiemanagement