Generatiecafé

Nu alle restaurants en cafés gesloten zijn biedt EFI alsnog de mogelijkheid om bij elkaar te komen. Met ons digitale Generatiecafé kunnen medewerkers vanuit huis toch een leerzame en interactieve workshop volgen over generatiemanagement.

Het digitale Generatiecafé is bedoeld om medewerkers te informeren en inspireren meer na te denken over de uitdagingen rondom generatiemanagement en eventuele oplossingen. Op de arbeidsmarkt zijn momenteel vijf verschillende generaties actief die allemaal eigen karakteristieken hebben. Alhoewel deze generaties elkaar goed kunnen aanvullen, zorgt de aanwezigheid van de verschillende leeftijdsgroepen vaak voor frictie op de werkvloer en is het beleid van veel organisaties niet ingericht op de wensen van al deze generaties. Diversiteit binnen organisaties is een mooi streven, maar kan problemen opleveren als een organisatie zich niet aanpast aan de wensen van diverse medewerkers. Verbinding zoeken door gebruik te maken van de juiste interventiemethoden is hierbij essentieel. Wij ondersteunen u hier graag bij.

Tijdens ons Generatiecafé bieden we inzichten in de verschillende generaties en gaan we gezamenlijk met jullie op zoek naar verbinding. Per generatie zullen wij handige tips geven om in de toekomst bewuster om te gaan met generatiemanagement.

 

Wat krijg je als je de workshop afneemt?

Kennismakingsgesprek (welke uitdagingen zijn er?)
Een interactieve digitale workshop voor uw organisatie
Een evaluatiegesprek (hoe kan uw organisatie verder met generatiemanagement?)

Voordelen van de Generatiedag

Bewustwording
Teambuilding
Nieuwe inzichten en oplossingen
Draagvlak vanuit de medewerkers

Invulling van het Generatiecafé

Actueel thema

Wat is generatiemanagement

Kenmerken en kwaliteiten van de verschillende generaties

Uitdagingen 

Verbinding tussen generaties

Generatiemanagement in de praktijk

Concrete tips

Kosten

Een digitale sessie met ons Generatiecafé is de ideale mogelijkheid voor uw organisatie om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de thema’s generatiemanagement en diversiteit. De sessie wordt verzorgd door twee trainers. Wij rekenen voor een sessie (duur 90 minuten) €750 ex. BTW. op basis van 20 deelnemers.