Generatiecafé

Nu alle restaurants en cafés gesloten zijn biedt EFI alsnog de mogelijkheid om bij elkaar te komen. Met ons digitale Generatiecafé kunnen medewerkers vanuit huis toch een leerzame en interactieve workshop volgen over generatiemanagement. Het digitale Generatiecafé is bedoeld om medewerkers te informeren en inspireren meer na te denken over de uitdagingen rondom generatiemanagement en eventuele oplossingen. Op de arbeidsmarkt zijn momenteel vijf verschillende generaties actief die allemaal eigen karakteristieken hebben. Alhoewel deze generaties elkaar goed kunnen aanvullen, zorgt de aanwezigheid van de verschillende leeftijdsgroepen vaak voor frictie op de werkvloer en is het beleid van veel organisaties niet ingericht op de wensen van al deze generaties. Diversiteit binnen organisaties is een mooi streven, maar kan problemen opleveren als een organisatie zich niet aanpast aan de wensen van diverse medewerkers. Verbinding zoeken door gebruik te maken van de juiste interventiemethoden is hierbij essentieel. Wij ondersteunen u hier graag bij. Tijdens ons Generatiecafé bieden we inzichten in de verschillende generaties en gaan we gezamenlijk met jullie op zoek naar verbinding. Per generatie zullen wij handige tips geven om in de toekomst bewuster om te gaan met generatiemanagement.

Trainees

Speciaal voor trainees hebben wij een op maat gemaakte workshop ontwikkeld om hen te begeleiden en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Binnen veel organisaties is er sprake van een hoog verloop onder trainees. Dit komt mede doordat deze nieuwe groep medewerkers vanuit hun opleiding vaak onvoldoende zijn voorbereid op het werkende leven waar zij te maken krijgen met verschillende generaties op de werkvloer. Hierdoor kunnen er onnodige conflicten ontstaan, waardoor zij de organisatie snel weer verlaten. Dit is zonde omdat er vaak veel tijd is geïnvesteerd in deze medewerkers. Tijdens onze workshop gaan we concreet aan de slag met een groep trainees om aan de hand van een aantal casussen gezamenlijk tot oplossingen voor praktijksituaties te komen. Hierbij maken we er vooral een leuke leerzame workshop van waarbij de trainees de volgende dag gelijk aan de slag kunnen met een aantal praktische tips.

Wat krijg je als je de workshop afneemt?

Kennismakingsgesprek (welke uitdagingen zijn er?)
Een interactieve digitale workshop voor uw organisatie
Een evaluatiegesprek (hoe kan uw organisatie verder met generatiemanagement?)

Voordelen van de Generatiedag

Bewustwording
Teambuilding
Nieuwe inzichten en oplossingen
Draagvlak vanuit de medewerkers

Invulling van het Generatiecafé

Actueel thema

Wat is generatiemanagement

Kenmerken en kwaliteiten van de verschillende generaties

Uitdagingen 

Verbinding tussen generaties

Generatiemanagement in de praktijk

Pubquiz

Concrete tips

Kosten

Een digitale sessie met ons Generatiecafé is de ideale mogelijkheid voor uw organisatie om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de thema’s generatiemanagement en diversiteit. De sessie wordt verzorgd door twee trainers. Omdat elke organisatie anders is maken wij graag een voorstel op maat op basis van 15 deelnemers en een duur van 90 min.

Whitepaper

Gratis whitepaper Generatiemanagement