Generatiedag

De Generatiedag is bedoeld om een organisatie te inspireren om meer na te denken over de uitdagingen rondom generatiemanagement. Dit doen wij door het team te informeren en te laten participeren in verschillende workshops. Allereerst kijken we welke verschillende generaties er actief zijn op de werkvloer. We bespreken de kenmerken van de verschillende generaties op een originele manier. Ook geven we handige tips voor het management om hier in de toekomst mee om te gaan. In de workshops gaan we aan de slag met de uitdagingen van het team met betrekking tot Generatiemanagement. Hierbij maken we inzichtelijk per generatie wat de energieboosters zijn en welke aspecten het werkplezier verminderen. We laten de medewerkers met elkaar in gesprek gaan, waardoor zij samen tot slimme inzichten en oplossingen komen om te werken vanuit elkaars talent. Uiteindelijk dienen alle medewerkers met een goed gevoel naar huis te gaan, waarbij zij meer inzicht hebben gekregen in de verschillende generaties binnen een team en hoe zij elkaar kunnen aanvullen. Hierdoor ervaart het team hoe het is om vanuit elkaars talent te werken en biedt de Generatiedag handvatten om vervolgstappen in die richting te zetten.

Trainees

Speciaal voor trainees hebben wij een op maat gemaakte workshop ontwikkeld om hen te begeleiden en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Binnen veel organisaties is er sprake van een hoog verloop onder trainees. Dit komt mede doordat deze nieuwe groep medewerkers vanuit hun opleiding vaak onvoldoende zijn voorbereid op het werkende leven waar zij te maken krijgen met verschillende generaties op de werkvloer. Hierdoor kunnen er onnodige conflicten ontstaan, waardoor zij de organisatie snel weer verlaten. Dit is zonde omdat er vaak veel tijd is geïnvesteerd in deze medewerkers. Tijdens onze workshop gaan we concreet aan de slag met een groep trainees om aan de hand van een aantal casussen gezamenlijk tot oplossingen voor praktijksituaties te komen. Hierbij maken we er vooral een leuke leerzame workshop van waarbij de trainees de volgende dag gelijk aan de slag kunnen met een aantal praktische tips.

Wat krijg je als je de workshop afneemt?

Kennismakingsgesprek (welke uitdagingen zijn er?)
De Generatiedag
Rapport met inzichten van die dag (eventuele oplossingen)
Opvolging, is het rapport duidelijk en heeft de organisatie verder nog hulp nodig?

Voordelen van de Generatiedag

Bewustwording
Teambuilding
Nieuwe inzichten en oplossingen
Draagvlak vanuit de medewerkers

Invulling van de dag

Tijdens de introductie maken wij op een interactieve wijze kennis met de deelnemers en vertellen wij waar EFI voor staat. Ook zullen wij aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden het belang van Generatiemanagement toelichten.

Een teammeetlat is het doel wat een team als collectief nastreeft in een bepaalde tijdsperiode. Dit achterhalen wij door allereerst te kijken naar individuele- en teamdoelen. Vervolgens bekijken we of deze in lijn liggen met de doelstellingen vanuit de organisatie. Met deze gegevens kunnen we gezamenlijk een teammeetlat vaststellen.

Het Generatiecafé is de ideale manier om medewerkers te betrekken bij besluitvorming. Tijdens het Generatiecafé wordt inzichtelijk hoe de generaties van elkaar verschillen en op welke vlakken zij elkaar kunnen versterken. Deelnemers van verschillende generaties zullen met elkaar in gesprek gaan over oplossingen om de teammeetlat te behalen.

Een interactieve workshop gaat uiteraard niet zonder goede lunch. Hier zorgen wij voor!

De inhoud van deze workshop zal worden bepaald in overleg met de organisatie. Wij zullen kijken waar u behoefte aan heeft en ons programma hier op aanpassen. Dit zullen wij vooraf met u afstemmen.

Tijdens dit onderdeel komen de uitkomsten van de voorgaande onderdelen samen. Deze gaan wij gezamenlijk met de deelnemers omzetten naar concrete oplossingen.

Een workshop zal een workshop niet zijn als er geen Kahoot! aan te pas komt. Uiteraard wordt de winnende generatie beloond met een leuke verrassing.

Whitepaper

Gratis whitepaper Generatiemanagement